Anëtarësohu:

Emri:

Info Kontakti:

Datëlindja:

Info Personale:

Kush jemi ne?

Aktiviteti humanitar i Gjysëmhënës së Gjelbër të Kosovës [GJGJK] kishte filluar para vetë themelimit të saj. Itinerari ynë kishte nisur që nga viti 2006 për t`i dalë në ndihmë familjeve në nevojë, jetimëve dhe familjeve të dëshmorëve. Të gjitha aktivitetet humanitare, edukative, kulturore-arsimore ishin të organizuara nga paraardhësja e Gjysëmhënës së Gjelbër, Seksioni Artistik i të Rinjëve të Prizrenit [SARP].

Që 9 vite të rinjët e kësaj lëvizjeje të mëshirës dhe paqes pa pasë parasysh gjendjet personale u munduan të vrapojnë në ndihmë këtij populli, herë herë të mos harrojmë duke e lënë edhe ndjenjën rinore dhe duke e harruar edhe gjendjen e tyre, ndoshta jo dhe aq, por të rëndë mënjanë të punës, por edhe të kushteve personale kështu duke u munduar të dalin edhe mbi gëzofin e tyre të qiltërsisë dhe sinqeritetit, duke punuar mbi mundësitë e tyre, duke ndjerë thellë dhe duke derdhur lotë me popullin, me kombin e vuajtjeve siq e dijmë duke qarë hallet e tyre të luftës herë mbi të tashmen dhe gjendjet që i la ajo e herë dhe mbi të kaluarën. Të kaluarën duke thenë kemi nderin që kemi ndarë lotë me një nënë dëshmori, kemi nderin qe kemi qarë me sytë e një loti të parajsave të një fëmiu dëshmori… ju kushtojmë kujdesin ta shtoni mbi gjendjen e errët të varfërisë dhe t`i shtoni respekt para së gjithash në ata që gjakun derdhën në tokën që ju të lirë tani rrahni me fjalët e nje gjuhe të dëlirësisë të burrërise dhe të vlerave te larta...

Lindja të na gjeje në një ditë të qetë pranë lumenjve jo në skëterë, por para Tij të prerë...

Kjo pune që u ndihmon nënave me lotë të dëshmorëve, kjo rrugë që u rri afër zemrave të njoma fëmijërore që presin për ardhmëri një dritare… dritare që shpresojmë se u kemi qenë duke u hapur gjendjet e tyre në ndihmë përmes jush, përmes vështirësish gjer ke yjet...

Shoqata në këtë kontekst vë në funksion vetëdijen forcën dhe ndërgjegjësimin e komunitetit duke kontribuar vazhdimisht, në përputhje me mbrojtjen e dinjitetit dhe respektit njerëzor në të gjitha rrethanat, vendin dhe kohën për të ndihmuar njerëzit në nevojë për mbështetje; për të zhvilluar kapacitetet e luftës së shoqërisë me varësitë e cituara më lartë.

Qëllimi

Gjysëmhëna e Gjelbër e Kosovës është themeluar në një atmosferë nderi dhe kulture me qëllim që të edukojë gjenerata që do të jenë të lidhura me kulturën kombëtare, që do t`i luftojnë varshmëritë e dëmshme si: duhanin, alkoolin, varësitë nga lëndët narkotike dhe përveç kësaj varësitë që do të shkatërronin shëndetin trupor dhe mendor të shoqërisë sikurse bixhozi, varësitë nga interneti dhe teknologjia...

Misioni

Gjysëmhëna e Gjelbër e Kosovës ka vënë themel në bazë të respektit dhe të dinjitetit njerëzor, duke punuar për t’i mbrojtur të rinjtë nga zakonet e dëmshme pa dallim të shoqërisë duke marrë në konsideratë vlerat kombëtare dhe morale, dhe duke përdorur metoda shkencore për të luftuar me varësitë si duhani, alkooli, droga, teknologjia, bixhozi e kështu me radhë; duke qenë rehabilituese dhe parandaluese që promovon shëndetin publik dhe punën e avokimit.

Vizioni

Në vitin 2015, organizata ka hyrë në vitin e dytë, në të cilin Kosova është një model dhe lider në misionin e luftës kundër varësive, të tolerancës dhe bashkëjetesës në vend dhe jashtë vendit me një shoqëri vetëkontrolli.

Gjysëmhëna e Gjelbër e Kosovës ka vënë themel në bazë të respektit dhe të dinjitetit njerëzor, duke punuar për t’i mbrojtur të rinjtë nga zakonet e dëmshme pa dallim të shoqërisë duke marrë në konsideratë vlerat kombëtare dhe morale.

| Rr. Mehmet Pasha, Prizren

| +377 44 944 918

| info@gjysemhenaegjelber.org

| www.gjysemhenaegjelber.org

Copyright © 2018 Gjysëmhëna e Gjelbër e Kosovës. Të gjitha të drejtat e rezervuara.